Co nejíst - Část první

Člověk by neměl jíst potraviny, kerý podle vodborníků nejsou dobrý pro zdraví a přispívaj ke vzniku rakoviny a jinejch vážnejch nemocí. Já to nejim už dlouho...

1. Cukr a veškerý jídla a pití co ho obsahujou. Cukr je čistá chemikálie a přímo vyživuje rakovinový buňky. Takže všecko co je sladký a většinou chutná, by člověk dbající vo svý zdraví neměl jíst a ani pít. Hlavně po něm člověk tloustne, což taky nepřispívá k ideálnímu zdraví.

2. Zpracovaný maso, jako třeba šunka, klobásy, salámy a různý masový pomazánky a paštiky obsahujou dost dusíkatých solí a jiných konzervačních látek, kerý nejsou zdravý. Já si sice sem tam dám italskej sušenej salám, ale fakt jenom vobčas...

3. Uzený a zavařený potraviny sou podobně škodlivý jako salámy a šunka. Obsahujou taky škodlivý konzervační látky a navíc toxiny co vznikaj při uzení. Já si taky sem tam (tak dvakrát do roka) něco uzenýho dám, ale pravidelně by se to jíst nemělo. Konzervy a zavařeniny sem manželce zakázal už před svatbou...))

4. Bílou mouku dneska obsahuje spousta potravin. Jak už sem to psal dřív, já jím jenom špaldu a ovesný vločky. Pečivo z celozrnný mouky a kvašený za pomoci kvásku může bejt prospěšný, u bílý mouky kysaný za pomoci droždí není. Dobrá náhražka a nejenom náhražka je taky quinoa.

Pokračování příště.

Fotka je z roku 1971

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Kadlčák | čtvrtek 20.7.2023 20:53 | karma článku: 10,24 | přečteno: 715x